zondag 6 april 2014

I love nail art TAGIk was getagd door Miriam van NailTalk om de I love nail art-tag te doen. Ik heb nog nooit een tag gedaan en het leek me toch wel erg leuk om een keer te doen!

Als je Miriam nog niet kent moet je zeker een kijkje nemen op haar blog! Ze maakt prachtige nail art en, ook niet onbelangrijk, hele mooie foto's.

Hier komen de vragen en mijn antwoorden.

1. Maak je vaak nail art?

Mijn doel was eigenlijk om swatchen en nail art af te wisselen. Dus de ene keer een swatch en de keer erna een nail art. Helaas lukt me dit de laatste tijd niet echt meer en maak ik lang niet zoveel nail arts als ik zou willen. Aan de ene kant omdat ik er geen tijd voor heb en aan de andere kant omdat ik zó veel nieuwe nagellak heb gekocht de laatste tijd die ik ook moet swatchen.

2. Besteed je veel tijd aan nail art?

Ik kan soms gerust een uur voorover gebogen zitten om een nail art te maken en kom er dan achter dat dat niet zo'n heel strak plan was als ik weer overeind kom. Studs of water decals nemen aanzienlijk minder tijd in beslag.

3. Wat voor nail art vind jij het leukste om te doen?

Ik vind het best leuk om figuurtjes met een dun kwastje en nagellak op mijn nagels te maken. Het is een hoop gepriegel en lukt niet altijd even goed maar meestal is het resultaat toch wel erg leuk. Ook erg leuk als andere mensen het zelfs zien!4. Wat voor nail art vind je te moeilijk?

Moeilijk is misschien niet het goede woord maar ik raak heel gefrustreerd van water marblen. Ik zie de mooiste creaties voorbij komen en ik durf het gewoon niet te proberen. Ik heb het 1 keer gedaan en dat was een ramp. Viel me nog mee dat er toen geen potjes nagellak door de kamer vlogen.

5. Liever freehand of stempel nail arts?

Dan ga ik voor freehand. Als je een foutje maakt is dat makkelijker te herstellen dan bij stempelen.

6. Heb je veel image plates?

Niet echt. Ik heb er een stuk of 15. Ik neem me steeds voor om wat meer image plates te bestellen. Die van MoYou London zijn erg gaaf maar ik ben bang dat ik ze dan uiteindelijk links laat liggen (zoals met de plates die ik nu heb).

7. Gebruik je vaak rhinestones of studs?

Hm, nee. Ik heb wel een hele verzameling maar gebruik ze vrijwel nooit.8. Heb je wel eens decals of nail art stickers gebruikt?

Stickers niet maar ik ben wel fan decals. Als het niet fout gaat bij het aanbrengen van de top coat kun je in vrij korte tijd een hele mooie creatie maken.

9. Welke techniek wil je nog eens leren?

Ik zou wel wat beter willen zijn in het stempelen. Maar misschien ben ik daar gewoon te klungelig voor.

10. Welke tools gebruik je regelmatig?

Ik ben erg blij met mijn dotting tools en mijn dunne (bijgeknipte) kwastjes gebruik ik ook vaak bij een nail art.

11. Werk je wel eens met losse glitter?

Ik heb 1 keer een nail art gemaakt waar ik glitters 1 voor 1 op mijn nagels heb geplaatst. Ik vind het niet zo mooi om glitters over natte lak heen te strooien dus dat doe ik ook niet.12. Heb je ooit foil gebruikt?

Toevallig een tijdje terug voor de eerste keer! Ik vond het resultaat 100% meevallen en heb meteen meer foils besteld.13. Hoe lang draag je een nail art?

Meestal minder dan 24 uur. Ik kan er echt niet tegen om iets lang op mijn nagels te hebben. Bovendien chipt het bij mij ook erg snel en als er ook maar een klein stukje vanaf ligt moet meteen alles er vanaf.

14. Gebruik je speciale nagellak voor je nail arts?

Nope. Ik heb genoeg gewone nagellak die geschikt is om nail arts mee te maken.

15. Gebruik je graag stripers? (Of liever een los kwastje)

Een los kwastje, bevalt me prima. Ik heb ook geen stripers dus er valt niet veel te kiezen.

16. Wat vind je van flocking powder?

Erg leuk! Ik geloof dat ik het pas 1 of 2 keer heb gebruikt. Moet het toch eens vaker gaan gebruiken. Omdat ik mijn nail arts er meestal toch niet zo lang op laat zitten vind ik het ook niet erg dat het er redelijk snel vanaf gaat of vies wordt. En het is zo lekker zacht! Hihi.17. Draag je wel eens nagelstickers, van die full size met een printje erop?

Nog nooit gedaan en ze lijken me ook lastig aan te brengen. Toch heb ik laatst een setje met panda's besteld.

18. Werk je graag met (striping) tape?

Ja! Anders krijg ik het nooit voor elkaar om van die strakke lijnen te krijgen.19. Wat is jouw favoriete nail art die je zelf hebt gemaakt?

Ik denk dat die van mijn eigen katten is. Het was de eerste keer dat ik zo'n gedetailleerde nail art had gemaakt. Hoewel hij niet perfect was gelukt was ik toch wel tevreden.20. Wat is jouw favoriete nagellak/nail art blog(st)er?

Op dit moment ben ik fan van Lucy's Stash omdat ze vrij veel tutorials plaatst die voor normale mensen ook vaak uit te voeren zijn.


8 opmerkingen:

 1. Leuke tag! Vind t altijd leuk om ze te lezen van andre nailartist.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! :) Ik vind het ook altijd leuk om te lezen hoe andere mensen ergens over denken of te werk gaan.

   Verwijderen
  2. vind je t goed als ik m van je overneem?

   Verwijderen
  3. Uiteraard! Ik wist zelf niet goed wie ik moest taggen maar vind 't erg leuk als jij 'm wilt doen.

   Verwijderen
  4. Dank je wel, er zijn ook zoveel leuke blogs over nailart, door zo'n tag ontdek ik er steeds meer!

   Verwijderen
  5. Inderdaad! Ik ontdek graag nieuwe Nederlandse nagellakblogs.

   Verwijderen
 2. Leuk dat je de tag hebt gedaan! Deel je mening over vele onderwerpen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen